Sağlıklı Gülüşler!

0224 223 44 12

info@aykinodabasi.com

Bruxizm yani bir diğer ifadeyle diş sıkma ve gıcırdatma dediğimiz durum %80 oranında stres kaynaklıdır. Gündelik hayatta karşılaşabileceğimiz bruxizm daha çok gece uyurken farkında olmadan başımıza gelmektedir. Diş sıkma ve gıcırdatma ile eklemlerimizde ve başımızın yan kısımlarında ağrılar meydana gelmektedir. Bununla birlikte sabah uyandığımızda ağzımızı açmakta zorlanabiliriz. İleri derecede bruxizm  olan hastalarımızda dişlerde aşınma ve kırılmalar ile karşılaşabilmekteyiz. Botoks tedavisiyle, en kuvvetli çiğneme kası olan masseter kasına küçük dozlarda botulinum toksin enjekte ederek bu kası belli olranda güçsüzleştirmeyi hedeflemekteyiz. Böylelikle istemsizce diş sıkmanın önüne geçmekteyiz.

Diş sıkma botoksu acılı bir işlem midir?

İşlem öncesinde yüzünüze süreceğimiz topikal anestezilerle acı hissinin önüne geçmekteyiz. Ayrıca ince uçlu minik iğnelerle çok az oranda acı hissedilir.

İşlem sonrasında yüzümüzde iz kalır mı?

İnce uçlu iğneler kullanıldığı için tedaviden sonra herhangi bir iz kalmaz.

Diş sıkma botoksu ile yüz incelir mi?

Diş sıkma kaynaklı belirginleşen masseter kasına botox uyguladıktan sonra kastaki hacim küçülmesine bağlı olarak yüzünüzde de incelme gözle görülecek kadar olmaktadır.

Diş sıkma botoksu kalıcı mı?

Botoksun etkisi 4 ile 6 ay kadar devam etmektedir. Ancak hastalarımızda belirli periyodlar ile uygulayacağımız botoks, diş sıkma alışkanlığını ciddi oranda düşürüecektir.

Çene botoksu zararlı mı?

FDI onaylı ilaçlar kullanıldığı taktirde çene botoksu tedavisinin herhangi bir zararı yoktur. Olası yan etkiler ise geçicidir.

İşlemden sonra hemen etki eder mi?

Masseter kasına uygulanan botoksun etkisi yaklaşık 1 hafta sonra başlamaktadır. 2 hafta içinde istediğimiz etkiyi görmekteyiz.